Buah Pinggang Rosak Selepas 6 Tahun Amalkan Shaklee

Assalammualaikum dan salam sejahtera,

Hari selasa lepas 4 September 2018 akak pergi buat free checkup dekat dewan rembau. Sebenarnya ingatkan ni checkup biasa2, cek darah, cek hb macam selalu tu. Tapi rupanya dia cek buah pinggang kita ni.

Asalnya akak nak teman kawan je, yg kaki dia tetiba bengkak. Tapi alang-alang, dah teman, kita pun cekla sekali kan.




Nampak tak bunting tu dia tulis apa. Pengesanan Awal dan Pencegahan Menyelamatkan nyawa. English dia Early Detection & Prevention Saves Lives!

Mula-mula akak tak tau pun. Ingatkan nie klinik rembau yang buat. Bila kita pergi, tengok bas dia. Nah terpampang Yayasan Buah Pinggang Kebangsaan Malaysia.

Kita nie pun seram jugaklah kan. Sebab ada doktor bawang kata Shaklee ni produk sampah. Ada pulak yang bagitau doktor makan Shaklee setahun jadi sakit. Macam-macamlah. Tak patut tau, Shaklee bukan produk sampah. Bukan budak 18 tahun yang buat. Shaklee ada saintis tau, ada ujian klinikal tau. ada research. Ada makmal sendiri. Ada journal, kajian kes. Tak patut kata Shaklee produk sampah. Ish Ish.

Ok stop cerita tu. Nak tau ke apa keputusan buah pinggang AKAK?

Buah pinggang rosak selepas 6 tahun amalkan Shaklee


Ok, atas tu tak betul. Tidak sama sekali.

Malah buah pinggang akak dapat proses semua bahan kumuhan dengan baik. Doktor yang cakap. Bukan akak yea. 

Tak percaya lagi. Tengok result ni.



Sebesar-besar alam akak tunjuk result ni. Nak korang percaya. Alhamdulillah, akak takde masalah, dari berat badan, ukur lilit pinggang, glukos, kolestrol semua ok.

Kalo tengok result urinalisis tu doktor kata semua negatif. bagus ke tak bagus yea.

Eii, mestilah bagus. Sebab doktor kata itu tandanya buah pinggang akak boleh proses dengan baik. Alhamdulillah. Dan dengan serta merta akak yakin untuk bangkit balik sebarkan kebaikan pengambilan supplemen untuk kesihatan yang lebih baik.

Ok, selama 8 tahun ni akak dah amalkan Supplemen di bawah:

Konsisten:
1. Vitamin C
2. Bcomplex
3. Ostematrix

Kerap:
1. Omega Guard
2. Peppermint
3. Lecithin
4. Vitalea
5. Vitamin E

Kadang-kadang:
1. GLA
2. Alfalfa
3. ESP
4. Herblax

Sesekali:
1. vivix
2. COllagen Powder
3. performance Drink
4. Nutriferon

Istilah konsisten tu maksudnya akak memang ambil tak tinggal. Dah nak habis make sure beli cepat. Kerap tu kekadang tinggal, tunggu habis baru beli. Kadang-kadang maksudnya kejap amik kejap tak. Kalo dah habis pun tak segera beli. Sesekali ni maksudya bila ada keperluan dan ada promo, time tulah akak rembat.😉

Alhamdulillah untuk tempoh 8 tahun akak takde alami masalah pelik-pelik. Sama macam result buah pinggang akak takde yang pelik.

Akak percaya pada Shaklee sebab dia adalah vitamin semula jadi walaupun bukan makanan semulajadi. Dah nama pun makanan tambahan kan. Pada akak, Akak sangat perlukan vitamin ni sebab aktiviti harian akak.

Akak lah ibu, akak lah ayah. Akak ni PJJ husban and wife. Jadi fahamlah kan. Akk perlukan tenaga lebih, akak perlukan badan yang sihat untuk jaga anak-anak.

Jadi sesiapa yang nak bersama akak untuk menambah kualiti kesihatan boleh lah contact akak yea. Insyaallah akak akan kongsikan apa yang akak rasa dari aspek kesihatan.


BERMINAT?

INGIN MENDAPAT VITAMIN SHAKLEE?
INGIN DAFTAR MEMBERSHIP?

BOLEH HUBUNGI SEPERTI DI BAWAH

👇👇👇👇




Untuk Order dan Konsultasi :

Yuzaine Samilan 

019.977.8121 
SID: 865477 
ig: @beautifulsyrup 
fb: Yuzaine Samilan
fbpage: Rahsia Keluarga Sihat

Popular posts from this blog

Khasiat Vitamin C Untuk Kecantikan Kulit Wajah

Betulke Supplement Shaklee Berbeza dengan Supplement Lain di pasaran

Makanan Terbaik Untuk Jantung Yang Sihat