Kenali Shaklee Untuk Hidup Yang Lebih Sihat

Sebelum kita membuat pilihan jenama makanan tambahan apakah yang perlu kita ambil untuk menambah tahap kehidupan seharian (selain dari pengambilan makanan persekitaran sihat ). Perlulah kita kaji dulu mengenai makanan tambahan tersebut.

Untuk saya sendiri, saya memilih Shaklee sebagai supplement utama selain yang ada di drugstore. Kita perlu kenali Shaklee Untuk hidup yang lebih sihat supaya ia menjadi pilihan terbaik kita.



TENTANG SHAKLEE

Shaklee komited dalam mencari nilai tambah dalam penyediaan produk yang inovatif dan saintifik bagi menyokong proses penuaan yang lebih sihat di samping membantu meningkatkan kualiti hidup. Shaklee turut menyediakan pelbagai pilihan makanan sihat dan makanan tambahan yang boleh disesuaikan dengan keperluan individu. 


KESIHATAN

“Health is a neglected subject.”- Dr.Shaklee

Menurut Dr. Shaklee beberapa tahun yang lalu, kesihatan adalah satu subjek yang diabaikan. Dan ini benar-benar berlaku.

Shaklee memfokuskan untuk memberikan kesejahteraan dan bukannya untuk merawat penyakit.  Dan ia dilakukan dengan memahami keperluan tubuh badan untuk berfungsi secara optima dengan menyediakan penyelesaian secara semulajadi bagi memenuhi keperluan tersebut.

Perbezaan Shaklee sejak dari awal dipandu oleh pendekatan secara saintifik bagi membuka kunci rahsia alam. Shaklee berusaha mencari ramuan dan mencipta formula yang dapat menyokong kesihatan dan beberapa penemuan ini menemui kejayaan.

Saintis Penyelidik dan Pembangunan mencipta formula dari bahan yang selamat dan berkesan yang terdapat dalam alam semulajadi. Ia juga dibuktikan bukan sahaja di dalam makmal tetapi dalam kehidupan manusia seharian.


PENDEKATAN SHAKLEE DARI SUDUT  KUALITI

Setiap produk shaklee dikagumi dari segi kualit:

👉Mempunyai pasukan PhD dan ahli sains yang menetapkan spesifikasi bahan serta  produk yang siap 

👉Jabatan Jamina Kualiti yang membantu memastikan spesifikasi tersebut dipatuhi
👉Membuat saringan melebihi 350 bahan cemar. Ia adalah melebihi yang diperlukan oleh United States Pharmacopeia.
👉Melaksanakan lebih 100,000 ujian kualiti setiap tahun untuk memastikan kesucian dan potensi produk Shaklee.
👉Ujian kebanyakkannya dilakukan di dalam bilik makmal yang lengkap di samping bergantung kepada pihak ketiga yang berkelayakan.

Sumber : http://healthresource.shaklee.com/about-us/



MENYEDIAKAN PRODUK YANG EFFEKTIF

Shaklee sangat komited kepada sains sejak awal penubuhannya.

Sesuatu perkara yang mengatakan produk itu bagus, ia juga membuktikan bahawa produk itu berkesan. Shaklee meneruskan komitmen mereka untuk memahami kesihatan manusia melalui kajian saintifik.

Shaklee turut menerima sokongan dari makmal akademik terkemuka yang bebas dan sangat digalakkan untuk menerbitkan penemuan mereka bertahun lamanya. Ahli akademik yang mengawal penerbitan setiap keputusan dan bukan Shaklee sendiri. Shaklee turut mendermakan bahan ujian kepada ahli akademik makmal dalam menyokong penyelidikan mereka yang dibiayai oleh agensi lain.

Melalui kerjasam ini, sebanyak 135 kertas saintifik dan presentation, 90 klinikla studies telah diterbitkan dalam penerbitan yang telah disemak semula.

Kajian landmark turut menunjukkan kesan penggunaan panjang yang berganda terhadap mereka yang mengamalkan Shaklee.  Mereka yang mengamalkan Shaklee selama 20 Tahun mempunyai tahap kesihatan yang lebih baik berkaitan  dengan penyakit kronik seperti kolestrol HDL, homocystein dan protein-C reaktif.


PUSAT INOVASI FORREST C.SHAKLEE

Inovasi dan sains adalah pemangkin kepada apa yang dilakukan dalam Shaklee.

Pusat Inovasi ini seperti rumah kepada Pasukan Penyelidikan dan Pembangunan Shaklee, yang membangun, menguji, dan menyampaikan inovasi produk baru untuk memberikan faedah yang bermakna kepada pengguna.

Kemudahan ini termasuklah peralatan saintifik terkini yang digunakan untuk memastikan produk Shaklee dapat memenuhi dan melepasi piawaian industri tertinggi dalam menjaga kesucian, keselamatan dan keberkesanan produk.

Produk dalam portfolio Shaklee menjalani ujian termasuklah penyelidikan makanan, pembangunan ramuan, pembangunan produk/proses, jaminan kualiti dan kawalan kualiti.

sumber : http://healthresource.shaklee.com/about-us/


Semoga dengan perkongsian ini membantu anda untuk memilih makanan tambahan yang terbaik bagi kehidupan yang lebih baik. 



BERMINAT?

INGIN DAFTAR MEMBERSHIP?

BOLEH HUBUNGI SEPERTI DI BAWAH

👇👇👇👇




Untuk Order dan Konsultasi :

Yuzaine Samilan 

0199778121 
SID: 865477 
ig: @beautifulsyrup 
fb: Yuzaine Samilan
fbpage: Rahsia Keluarga Sihat


Comments

Popular posts from this blog

6 Petua Berkesan Buang Angin Dalam Badan

Buah Pinggang Rosak Selepas 6 Tahun Amalkan Shaklee

7 Sebab Kenapa Lelaki Kepala Botak