Khasiat Vitamin C Untuk Kecantikan Kulit Wajah


Hai, sedapnya buah oren ni kan. Lagi-lagi dapat yang manis. Kalo ada orang kupaskan lagi sedap. Orang kata buah oren kaya dengan Vitamin C. Pastu Vitamin C ni pula terkena dengan khsiat untuk kecantikan kulit wajah. Lagilah terasa betapa sedapnya buah oren ni.


orenNilai SEBIJI OREN

Sebiji oren menyediakan 50-70 mg Vitamin C. Vitamin C juga boleh diperoleh dari buah-buahan lain seperti jambu batu, betik, delima, epal, kiwi, anggur, durian belanda, strawberry dan juga mangga. Bagaimanapun badan seorang dewasa memerlukan 250mg - 1000mg vitamin C setiap hari.VITAMIN C YANG BERLEBIHAN


Menurut The Merck Manuals online Medical Library, dos selamat untuk pengambilan Vitamin C ialah 2000 mg sehari. 

Ada yang mengatakan bahawa pengambilan Vitamin C secara berlebihan adalah 5000mg-10000mg sehari. Ia akan menyebabkan seseorang itu menjadi cirit birit atau muntah-muntah. Linus Pauling Institute menyatakan bahawa pengambilan Vitamin C berlebihan boleh meningkatkan risiko terbentuknya batu karang terutama bagi mereka yang mengalami "oxalate kidney stone".

Vitamin C yang terlalu tinggi juga dikatakan boleh membuatkan terlalu banya zat besi diserap dalam badan dan berbahaya bagi mereka yang pernah terdedah kepada risiko hemochromatosis sebelum ini.VITAMIN C SEMULAJADI

Buah-buahan dan sayuran adalah sumber semulajadi Vitamin C. Supplemen Vitamin C boleh diambil mengikut keperluan badan. 80-90% Vitamin C (asid askorbik) yang diambil akan diserap dengan mudah oleh usus dan digunakan dalam tempoh 2 jam. Vitamin C yang berlebih dan tidak digunakan akan dibuang sekitar 3-4jam.

Adalah sukar untuk seseoramg itu mengalami overdose Vitamin C melainkan ia mengambil dos yang terlalu tinggi dalam 1 masa.


Co-Factor

Asid askorbik tanpa co-factor adalah sukar diserap oleh badan. Flavonoid merupakan salah satu co-factor yang dapat membantu penyerapan dan fungsi vitamin c di dalam badan.

Pemilihan Vitamin C bersama-sama flavonoid sangat penting untuk penyerapan vitamin C supaya ia mudah diserap dan digunakan.


SUSTAINED RELEASE VITAMIN C 500MG

Dengan sebiji tablet SR VITAMIN C menyediakan 500mg Vitamin C bersama 120mg Citrus Bioflavonoids Complex.

Walaupun nilai Vitamin C adalah lebih kurang 553 mg tetapi ia hanya melepasakan sebanyak 100mg bagi setiap jam. Bersamaan dengan memakan 7 biji oren dalam tempoh 5 jam. Melalui kaedah pelepasan masa, ia dapat memenuhi keperluan badan untuk mendapatkan vitamin C secara berterusan.

Dilengkapi dengan co-factor bioflavonoids dari buah-buahan sitrus menjadikan ia mudah diserap oleh tubuh badan tanpa membebankan mana-mana organ badan.

Ujian klinikal menunjukkan Vitamin C dalam 2 tablet mampu bertahan selama lebih kurang 5 jam dan mampu kekal dalam plasma darah sehingga 24 jam. KHASIAT VITAMIN C UNTUK KECANTIKAN KULIT WAJAH


  • Membuatkan kulit lebih cerah
  • Membuatkan kulit lebih sihat dan bercahaya
  • Membantu memperbaiki kulit yang kusam dan pucat
  • Melindungi kulit dari radikal bebas
  • Melindungi kulit dari kesan pengaruh UVB
  • Membantu meningkatkan penghasilan kolagen
  • Bertindak sebagai anti-oksida
  • Bertindak sebagai anti-penuaan


Hasil carian imej untuk vitamin c shaklee untuk kecantikan beautifulsyrup
BERMINAT?

INGIN DAFTAR MEMBERSHIP?

BOLEH HUBUNGI SEPERTI DI BAWAH

👇👇👇👇
Untuk Order dan Konsultasi :

Yuzaine Samilan 

0192648121 
SID: 865477 
ig: @beautifulsyrup 
fb: Yuzaine Samilan
fbpage: Rahsia Keluarga Sihat

Comments

Popular posts from this blog

6 Petua Berkesan Buang Angin Dalam Badan

Buah Pinggang Rosak Selepas 6 Tahun Amalkan Shaklee

7 Sebab Kenapa Lelaki Kepala Botak