Tips Cantik berseri dan sihat menjelang hari raya

Dah puasa raya pulak kan. Bila fikir nak raya macam-macam melintas kat kepala ni. Nak fesyen apa? Nak tema apa? Macam mana nak kuruskan badan?  Nak hilang kan jerawat. Nak pakai make up apa?

Macam-macam yang kita fikirkan termasuklah yuzai sendiri.  Biasa cuba cari sesuatu yang menonjol. Kalo fesyen biasa kita cuba tonjolkan dengan color, kalau corak baju biasa kita cuba tonjolkan dengan jenis fesyen. 

Walaupun sibuk dengan fesyen di pagi raya, kepala tak lari dari memikirkan masalah jerawat yang ada. Sebab kita ni perempuan dan semua perempuan nak tampil cantik, hari ini yuzai nak kongsikan beberapa tips cantik berseri dan sihat menjelang hari raya. Tips ini saya dapat hasil perkongsian dan petua2 yang diamalkan oleh orang dulu-dulu.





1. Urutan

Urutan dapat membanti badan lebih relaks dan tenang. Mulakan dengan pelembap dan minyak dengan haruman menyegarkan dari dasar kepala . Gunakan jari untuk mendapatkan daerah kecil tulang belakang. Gunakan cara yang sama untuk mengurut tangan dan kaki.

2. Pakai Masker

Anti bakteria di dalam madu bermanfaat untuk kecantikan kulit. Plain yogurt pula sangat berkesan dalam membersihkan dan mengecilkan liang pori, mencegah jerawat serta melembapkan kulit. 

Tambahkan madu di dalam yogurt dan kacau sehingga sebati. Sapukan ke seluruh wajah dan biarkan selama 15 minit. Kemudian bilas dengan air suam. Anda akan rasakan kulit anda lebih segar sihat semulajadi.

3. Rawatan untuk kulit lebih cerah

Minyak zaitun membantu dalam memperoleh kulit yang cerah bersinar. Campurkan minyak zaitun pada losyen yang anda pakai. Gosokkan pada kulit dan berikan urutan lembut ketika memakainya.

4. Jaga Pemakanan

Pengambilan protein, Vitamin C dan Vitamin E dapat membantu memperoleh kulit yang lebih sihat, cerah dan anjal.

Kulit baru akan terhasil setiap 21 hari kitaran. Kebiasaannya kulit baru akan menyalin semula kulit asal. Untuk mendapatkan kulit baru yang lebih sihat, pengambilan makanan di atas sangat penting.


Pemakanan atau supplemen untuk kulit yang sihat

Protein (Energizing soy protein)

Pengambilan makanan berasaskan protein sangat membantu menghasilkan sel kulit baru yang lebih gebu, bersih, licin, cantik dan berseri.

Protein juga membantu kulit menjadi lebih anjal dan tegang. Sel kulit baru yang terhasil adalah lebih sihat menggantikan sel kulit lama yang kusam. Protein soya Shaklee adalah yang terbaik untuk mendapatkan sel kulit baru kerana ianya 100% Non-GMO soya.


Vitamin E Complex


~ Antioksida yang kuat berfungsi meneutralkan radikal bebas, iaitu punca jerawat dan jeragat bermaharajalela.

~ Vitamin E mampu menghapus radikal bebas sekaligus menyahkeluar jerawat dan jeragat.

~ Vitamin E memelihara kelembapan kulit wajah sekiranya digunakan secara konsisten.

~ Vitamin E mampu memudarkan parut jerawat dan juga stretch mark


Vitamin C

Vitamin C diperlukan oleh badan untuk membina kolagen bagi mendapatkan tona sekata kepada kulit, membantu kulit elastik, mengurangkan sun burn, wajah seolah-olah memakai blusher, menjaga salur darah dan peredaran darah dalam tubuh.





TESTIMONI PENGGUNA


Testimoni vitamin E Shaklee

Testimoni vitamin E Shaklee





INGIN DAFTAR MEMBERSHIP?

BOLEH HUBUNGI SEPERTI DI BAWAH:

👇👇👇👇


Untuk Order dan Konsultasi :

http://shakleeyuzai.wasap.my/
Yuzaine Samilan 

0192648121 
SID: 865477 
ig: @beautifulsyrup 
fb: Yuzaine Samilan
fbpage: Rahsia Keluarga Sihat 

Popular posts from this blog

Khasiat Vitamin C Untuk Kecantikan Kulit Wajah

Betulke Supplement Shaklee Berbeza dengan Supplement Lain di pasaran

Makanan Terbaik Untuk Jantung Yang Sihat