Kenapa Wajib Konsisten Amalkan Supplemen Shaklee

Assalammualaikum,

Hari ni saya nak kongsikan sikit kenapa kita WAJIB konsisten  amalkan supplemen Shaklee.

Jangan tanya berkenaan supplemen lain kerana saya hanya tau supplemen Shaklee sahaja.


WAJIB anda tahu bahawa Shaklee adalah pelopor kepada industri supplemen. Malah perkataan vitamin itu juga berasal dari Shaklee iaitu Vitalized- Mineral dan disingkatkan menjadi vitamin.

Supplemen shaklee adalah supplemen yang terdiri dari zat-zat nutrien yang kita boleh dapat dari pemakanan seharian. Malangnya zat tersebut semakin berkurangan.


Hasil kajian dari satu Landmark Shaklee yang dijalanan oleh  University of Texas pada tahun 2004 telah membuktikan bahawa zat-zat yang terdapat pada sayur-sayuran dan buah-buahan semakin berkurangan.

Zat asal yang berkurangan ini adalah zat buahan dan sayuran yang belum dipetik tau. Saya ulang BELUM DIPETIK.




Dan apabila ia telah dipetik dan disimpan  zat tersebut semakin kurang . Apa lagi bila ia telah dimasak pada suhu yang tinggi.

Zat yang sedikit bertambah sedikit atau mungkin terus hilang. Jadi apa yang tinggal? Hampas mungkin.



Sihat tapi tak sihat?
Macam mana tu?

Ok tubuh kita kalau kurang nutrisi sangat mudah kena serang penyakit. Fizikal memang nampak sihat, tapi kalau perasan kita selalu sakit, elergik, stress, down dan macam-macam lagi.

Sebab tu Shaklee sangat perlu untuk isi lopong2 nutrisi tadi dengan syarat:

1. Jaga pemakanan
2. Selalu bersenam dan lakukan aktiviti fizikal
3. Jaga hubungan dengan tuhan

Antara makanan asli dengan supplemen.

Bila kita offer Shaklee, ramai yang melabelkan shaklee adalah bahan yang dah diperoses, ada bahan kimia. Tapi tau tak Shaklee bukanlah dicipta dari bahan yang diwujudkan di  makmal. Tapi ia datang dari bahan-bahan semulajadi dari alam kita juga.

Bezanya, Shaklee terdiri dari nutrien yang pekat dan padat untuk keperluan tubuh. Berbanding sayur yang semakin hilang kandungan nutrisi nya sendiri. Tapi macam mana pun kita masih wajib makan sayur.

Secara positifnya, apabila kita makan Shaklee, just imagine yang kita sedang makanbuahan dan sayuran yang telah dipermudahkan dan dicompress bentuknya untuk mudah ditelan. 

Kalau masih menolak tidak apa.

Tapi cuba makan 9 mangkuk sayur waktu makan tengahari, 7 biji oren dan 5 ekor ikan. (contoh).
Haa, fikir balik. mampukah kita nak makan semua tu.

Semestinya jawapannya tidak mampu. Tambahan pulak bertambah-tambah berat kita nanti kan.


Secara tidak langsung pengambilan supplemen menjadikan kita lebih sihat. Makan cukup sekadar kenyang. dan kita topup dengan nutrisi dari shaklee.

Insyaallah asbab kita menjaga kesihatan, mudah-mudah kita akan bertambah sihat semakin cantik dengan izin-Nya.







BERMINAT?

INGIN DAFTAR MEMBERSHIP?

BOLEH HUBUNGI SEPERTI DI BAWAH:

👇👇👇👇


Untuk Order dan Konsultasi :

Yuzaine Samilan 

0192648121 
SID: 865477 
ig: @beautifulsyrup 
fb: Yuzaine Samilan
fbpage: Rahsia Keluarga Sihat 

Popular posts from this blog

Khasiat Vitamin C Untuk Kecantikan Kulit Wajah

Betulke Supplement Shaklee Berbeza dengan Supplement Lain di pasaran

Makanan Terbaik Untuk Jantung Yang Sihat