Kenali Sistem Imunisasi Dalam Badan

Assalammualaikum.

Harini jom kita study sikit pasal Sistem Imunisasi dalam badan. Informasi ni bukanlah dari saya tapi dari Nutritionist Shaklee sendiri, Pn Farah.

Ciptaan tuhan sangat indah. Bukan sahaja paras rupa, tapi Dia juga jadikan Sistem Imunisasi yang hebat dalam tubuh kita.


PERTAHANAN PERTAMA – LUARAN

Secara asasnya, lapisan luar adalah pada permukaan kulit kita. Paling luar yang mana virus-virus biasa ni senang sangat nak singgah. Habuk, radikal bebas pun boleh serang permukaan luar. Contoh paling mudah adalah selsema. Senang sangat nak serang tubuh badan manusia.

SENJATA: Dalam peperangan setiap barisan pertahanan mesti kena ada senjata kan. Jadi untuk pertahanan pertama ni bagi melindungi kita dari jangkita virus-virus kebanyakan dan radikal bebas, maka wajiblah kita ambil Vitamin C, Omega dan juga protein.
3 Vitamin ni akan bagi pertahanan pertama tadi lebih kukuh untuk serang musuh. Tapi walaupun korang dah sediakan senjata, masih ada yang licik dapat tembus terus ke pertahanan kedua. 









PERTAHANAN KEDUA – DARAH PUTIH , INTERFERON

Musuh yang licik tadi yang berjaya tembus pertahanan 1 dah masuk ke pertahanan kedua.  Jadi sel kanser, tumor pun dah start serang badan kita.  Darah putih yang berada dalam sel badan kita akan makan semua pathogen yang ada dalam badan. Malahan ada natural killer sel yang bertindak untuk bunuh semua sel kanser yang ada. Memang kejadian dia  betul-betul dia cuba melindungi diri kita dari terus musnah kan.
Sebenarnya bila bakteria dah serang pertahanan kedua, kita akan mengalami keradangan. Macam mana nak tengok? Bila kulit dah start merah, bengkak dan sakit.
Nampak tak betapa hebatnya sistem ciptaan Allah, dari luar lapisan pertama dah tau yang musuh dah serang pertahanan  kedua.

SENJATA:  Masa ni sel darah putih, interferon dan natural killer cell berperanan untuk lindungi tubuh kita. Sel darah putih memerlukan garlic. Nak bina interferon pulak kita kena ambil makanan yang boleh develop interferon. Interferon ni takde cucuk-cucuk. Kena makan jadi silalah ambil Nutriferon.

Natural killer cell macam mana? Ok, yang ni kita kena aktifkan dengan ambil antioksida. Ambillah Vitamin A sebab agen imunisasi dia adalah lebih  power berbanding vitamin C. Kalau Vitamin C boleh bunuh 1 pathogen, Vitamin A pula boleh bunuh 20 pathogen tau. Hebat sangatkan.





PERTAHANAN KETIGA – DNA

Dalam pasukan askar, mesti ada yang hebat yang dapat tembusi semua pertahanan. Kalo bab imunisasi ni, inilah askar yang paling jahat sebab dia akan serang terus sampai DNA. Masalah berlaku bila kita susah sangat nak bunuh dia sebab susah nak mati.

Tapi jangan risau, sebab genetic dia yang tersangat power tu boleh diubah menjadi tidak aktif.  Kebiasaan ubat antibiotic yang doctor bagi pun tak akan mematikan virus tetapi hanya merubah bentuk kepada yang lemah.


SENJATA : Untuk serang askar jahat ni, gen DNA kena kuat. Macam mana nak kuat sedangkan nak bunuh askar jahat pun susah.  Silalah ambil resveratrol yang terbaik no1. Biasanya boleh didapati pada campuran anggur muscadien yang hebat. Dalam Quran juga ada sebut mengenai buah anggur. Malah ada hadith menyatakan Rasullullah S.A.W punminum air anggur selain dari minum madu dan air kosong. Malah pada DNA  juga segala memori antibody disimpan dan semua sejarah pathogen yang menyerang akan diimbas semula .


Nampak tak, pertahanan tubuh badan kena dilindungi bermula dari Pertahanan ketiga bukan pertama. Bila pertahanan ketiga sendiri tak terjaga, musuh dengan mudah terus serang pertahanan pertama terus ketiga.

Kenapa mesti ambil SHAKLEE. Sebab  Shaklee dah 60tahun kewujudannya malahan mempunyai Landmark study.




BERMINAT?

INGIN DAFTAR MEMBERSHIP?

BOLEH HUBUNGI SEPERTI DI BAWAH:

👇👇👇👇


Untuk Order dan Konsultasi :

Yuzaine Samilan 

0192648121 
SID: 865477 
ig: @beautifulsyrup 
fb: Yuzaine Samilan
fbpage: Rahsia Keluarga Sihat 

Popular posts from this blog

Khasiat Vitamin C Untuk Kecantikan Kulit Wajah

Betulke Supplement Shaklee Berbeza dengan Supplement Lain di pasaran

Makanan Terbaik Untuk Jantung Yang Sihat