Atasi Masalah Kaki dan Tangan Selalu Kebas

Mak cakap tangan mak selalu kebas. Kadang sampai nak pegang cawan pun tak larat. Dulu sebelum mak ambil supplemen, selalu dengar mak cakap tangan mak sakit. Lepastu nak buat kerja pun susah. Mak tak kuat nak pegang barang.

Kita ni masa tu tak tau apa-apa. Tapi lepas saya mula join Shaklee, dan bekalkan mak dengan kalsium dah tak dengar dah mak cakap pasal tangan mak. Bukan tangan jea, kaki pun tak sakit.

Lepas kita dah aktif shaklee, rajin join kelas, banyakkan pembacaan, barulah tau yang kebas kaki tangan tu salah satu kerosakan saraf. Salah satu punca adalah kencing manis.





Kebas tangan dan kaki boleh menimbulkan rasa yang tak selesa kepada penghidap. Sebenarnya ia juga merupakan komplikasi kepada penyakit kencing manis iaitu kerosakan saraf.

Sebab itulah pesakit kencing manis sangat mudah terkena jangkitan dan biasanya ia mudah merebak dengan cepat kerana kandungan gula yang tinggi. yang menjadi medium untuk kuman merebak dengan cepat.

Macam kes mak tadi, kadang nak perah baju pun sakit. Tapi masa tu memang tak tau yang mak ada kencing manis. Baru tahun lepas dapat detect mak ada kencing manis. Masa ni mak dah stop keja ambil Shaklee. Sekarang baru mak konsisten semula.

Masa mak kena ni sampai kaki mak pun tak boleh angkat tau. Mak tak boleh nak jalan.

Jadi ada beberapa supplemen yang boleh diambil untuk masalah kebas ini.

SUPPLEMEN UNTUK MASALAH KEBAS



1. OSTEMATRIK 

Mengandungi Kalsium, Magnesium,fosforus, zinc, vitamin D dan Mangan.

Kekurangan kalsium merupakan salah satu penyebab berlakunya gejala masalah kaki dan tangan selalu kebas. 
Magnesium dalam kalsium Shaklee pula membantu penyerapan kalsium, meningkatkan fungsi sinaps dan isyarat neuron. 
Vitamin D pula dapat meningkatkan penyerapan kalsium secara optimum.

Ostematrix sangat berkesan untuk membantu proses pengecutan pada otot dan saraf dengans empurna supaya tekanan darah dapat berjalan dengan lebih lancar.

2. B-COMPLEX

Vitamin B12 bertindak melindungi pelindung saraf dan menurunkan paras homocysteine iaitu sejenis sebatian berbahaya yang dikaitkan dengan penyakit kardiovaskular.

Kekurangan B12 merupakan penyebab kepada gejala kebas kaki dan tangan.

Vitamin B1 terbukti dapat membantu memperbaiki sistem saraf.

Istimewanya B-Complex Shaklee kerana mengandungi semua 8 Vitamin B iaitu B1, B2, B3, B5, B6. B12, asid folik dan biotin.

3. VITALEA

Pengambilan multivitamin sangat penting. Vitalea merupakan multivitamin yang mengandungi 30 nutrisi harian lengkap dalam satu tablet. Ia diekstrak daripada sayuran dan buahan.  Ia juga mengandungi 12 vitamin dan 7 mineral penting seperti yang disarankan oleh RDA. Malah ia diformulasikan secara komprehensif dan sangat seimbang.

Ujian klinikal telah membuktikan dengan pengambilan Vita-Lea Shaklee selama setahun dapat mengurangkan risiko jatuh sakit sebnayak 65%. Malah Vitalea Shaklee telah dipilih sebagai  The Best Multivitamin oleh  Center of Science Amerika Syarikat di dalam Public Interest tahun 2000.

4. VIVIX

Kandungan resveratrol dan polifenol dalam Vivix membantu masalah berkaitan kebas dan saraf .

✔ mengurangkan keradangan saraf dan kesakitan secara menyeluruh
✔ memperbaiki sel yang terdapat pada saraf
✔ membantu meningkatkan penghasilan tenaga pada sel saraf
✔ menyekat pertimbuna AGE protein yang menyebabkan kemerosotan pelindung sel (myelin) dan memperlahankan impuls saraf.







TESTIMONI MASALAH KEBAS KAKI DAN TANGAN HILANG

 testimoni kebas kaki vivix







BERMINAT?

INGIN DAFTAR MEMBERSHIP?

BOLEH HUBUNGI SEPERTI DI BAWAH:

👇👇👇👇


Untuk Order dan Konsultasi :

Yuzaine Samilan 

0192648121 
SID: 865477 
ig: @beautifulsyrup 
fb: Yuzaine Samilan
fbpage: Rahsia Keluarga Sihat 

Popular posts from this blog

Khasiat Vitamin C Untuk Kecantikan Kulit Wajah

Betulke Supplement Shaklee Berbeza dengan Supplement Lain di pasaran

Makanan Terbaik Untuk Jantung Yang Sihat