Vitamin Shaklee Rosakkan Buah Pinggang?

Betulke Vitamin Shaklee Rosakkan Buah Pinggang?


Ha, mesti ramai yang nak tau pasal ni sebab ramai juga yang mempertikaikan supplemen tak boleh diambil sekali banyak kerana ia boleh merosakkan buah pinggang.

Sebelum kita nak menilai samada vitamin tambahan ini merosakkan buah pinggang, apa kata kite check dulu faktor kegagalan buah pinggang.

Punca Sakit Buah Pinggang


👉 Tidak cukup pengambilan air dalam sehari
👉 Diet Tinggi Garam (Sodium)👉 Menahan Kencing👉 Pengambilan Gula Berlebihan👉 Kekurangan Vitamin dan mineral penting👉 Mengambil sumber protein daripada haiwan secara berlebihan👉 Tidak cukup tidur👉 Suka minuman berkafein👉 Penyalahgunaan Pain Killer👉 Pengambilan Alkohol

Sumber: ohcantikdotcom

Jangan cepat jatuhkan hukum pada supplemen shaklee. Semak dulu corak pemakanan kita.

Shaklee adalah satu-satunya syarikat MLM berasaskan produk suplemen semulajadi yang berani untuk menguji keberkesanan produk mereka terhadap pengguna.

Shaklee dah ada saintis sendiri untuk menguji produk mereka tetapi mereka masih mengguna pengguna untuk memastikan mereka selamat dan terbaik untuk kesihatan manusia.

8 daripada 10 pengguna Shaklee menyifatkan kesihatan mereka sangat baik dan cemerlang. Itu yang menyertai landmark Shaklee. Dan beribu rakyat Malaysia juga menyatakan perkara yang sama termasuk saya, mak, abah, dan suami.


Shaklee adalah semulajadi dan ianya tidak merosakkan badan manusia. Landmark Shaklee juga membuat perbandingan antara mereka yang tidak mengambil supplemen, mereka yang ambil supplemen selain shaklee dan mereka yang mengamalkan Shaklee. 

Ternyata Shaklee dapat membuktikan kesihatan mereka yang mengambil supplemen Shaklee ada yang paling terbaik.

Kenapa anda perlu ragu-ragu dengan Shaklee sedangkan Shaklee telah menyediakan segalanya yang diperlukan untuk anda.

💙  150 orang Saintis dan lembaga penasihat (doktor, pensyarah, professor dr universiti terkemuka)
💙  Landmark STudies
💙  Ujian Klinikal (dilakukan oleh pihak luar)
💙  Memiliki makmak penyelidikan dan kajian di Hayward, California
💙  Makmal kedua di Standford University, Palo Arto , California.
💙  Leader in the nutritional industry
💙  Mempunyai ladang sendiri di Norman, Oklahama


Fungsi buah pinggang adalah untuk  menapis darah bagi membuang air berlebihan, garam berlebihan dan bahan kumuh/bertoksin dari tubuh. 
Fungsi utama lain untuk membina beberapa jenis hormon yang mengawal beberapa fungsi tubuh seperti pengawalan tekanan darah dan pembinaan sel darah merah.

Secara kasarnya buah pinggang manusia berfungsi dengan optimum sebagai organ perkumuhan di mana pengambilan air masak dengan secukupnya sangat penting untuk proses penyingkiran sisa tubuh manusia. Mengurangkn semua jenis makanan kurang/ zero nutrisi juga merendahkan bebanan buah pinggang untuk berfungsi skaligus mampu memelihara buah pinggang.

Jadi apa nak diragukan lagi. Ternyata dengan landmark studies Shaklee dah membantu ramai orang dengan kesihatan yang lebih cemerlang.


Untuk order dan Konsultansi:

Yuzaine Samilan 
0192648121 
SID: 865477 
ig: @beautifulsyrup 
fb: Yuzaine Samilan
fbpage: Rahsia Keluarga Sihat

Comments

Popular posts from this blog

6 Petua Berkesan Buang Angin Dalam Badan

Buah Pinggang Rosak Selepas 6 Tahun Amalkan Shaklee

7 Sebab Kenapa Lelaki Kepala Botak