Kesihatan Anak Semakin baik dengan Shaklee

DEMAM, BATUK, SELSEMA

Penyakit 3 berangkai yang selalu dijangkiti oleh anak-anak kita. 
Belum campur lagi dengan Hand, Foot and Mouth Disease (HFMD), Chicken Pox.

Mak ayah mana yang tak risau kan. Anak sakit, sekolah, nursery taknak terima. Jadi dengan paksa rela mak ayah terpaksa amik emergency leave demi anak tercinta.

Nah, masa ni lah parents kena fikir. Kecintaan kita pada anak2 bukan pada sediakan mereka dengan insuran semata-mata agar mereka dapat pemantauan khas ketika sakit.

Janganlah lupakan pada kesihatan mereka yang semestinya kita taknak pun diorang sakit. Tak salah rasanya kan peruntukkan 10% daripada gaji kita untuk kesihatan anak.

KESIHATAN ANAK SEMAKIN BAIK DENGAN SHAKLEE.

Muhammad Izzul Hafiy
Muhammad Ilham Hadee
Muhammad Iman Harraz

3 anak bujang saya ni masing2 tahap kesihatan berbeza-beza semasa kecil.
Agak merisaukan adalah yang no 2, Muhammad Ilham Hadee.

Mungkin salah saya kerana semasa Ilham dalam kandungan saya amat jarang ambil supplemen. Berbeza dengan abang dan adik dia.

Jadi dalam tempoh berpantang lagi dia dah kena selsema, dia tak boleh tido malam. Baby dalam tempoh ni dia tak pandai bernafas guna hidung. Jadi saya selalu tidokan dia dalam keadaan kepala tinggi.

Rasa agak menyesal masa tu sebab tak konsisten amalkan vitamin masa mengandungkan dia.

Sehinggalah usianya 2 tahun, ubat selsema dan batuk selalu masuk dalam perut dia. Sampai ubat ni dah jadi favourite dia. Tak perlu disuapkan dia boleh suap sendiri tanpa menolak.

Pernah kena neb dan juga sedut kahak. Doktor kata hampir2 kena asthma. Mujur takde.

M. ILHAM HADEE & M. IMAN HARRAZ hantu Omega Guard.

Selepas melahirkan Iman Harraz saya mulai tersedar. Kembali konsisten untuk bekalkan Omega guard kepada anak2. Alhamdulillah, saya perhatikan perubahan yang ketara terhadap kesihatan anak-anak.

Ilham Hadee kalau sebelum ni bila batuk dan selsema, dadanya seakan berombak kencang, sekarang dah takde lagi. Begitu juga dengan Iman Harraz. Walaupun dalam keadaan selsema tetapi pernafasan dia tidak terganggu. Dadanye juga clear daripada kahak.

Haritu Iman Harraz mula selsema dan seperti nak demam. Sebelum tidur saya beri sedikit nutriferon. Malam tu dia meragam taknak tidur sebab hidung yang tersumbat.

Keesokannya saya pesan pada adik yang jaga Iman untuk continue bagi Nutriferon. Dan bila balik kerja saya bagi lagi. Alhamdulillah, malam tersebut dia tidur lena tak meragam dah.



Memang patut pun Nutriferon ni jadi first aid dekat setiap rumah. 

Lagi satu yang penting adalah Mealshake. Makin anak membesar diorang makin memilih. Lagi2 bila tengok si abang tak makan tu, tak makan ni. dia pun ikut jugak. Jadi Mealshake ni memang membantu tambah selera makan mereka.
Biasanya saya akan campur dekat susu mereka. Kadang stress juga, tiap kali buat susu nak kena campur mealshake. Cepat plak habisnya nanti. 😅
Sudahnya saya hanya campur setengah scope kat susu mereka. memang sedap mealshake ni. tak menyesal beli tau.


So kepada mak, abah, mama, papa, umi, abi, ibu, daddy yang nakkan yang terbaik untuk anak korang, Insyaallah Shaklee jawapan yang tepat.

Produk Shaklee dijamin yang terbaik untuk korang. Insyaallah, anak korang takkan kena diabetis, darah tinggi kalau amalkan supplemen malah dapat reward kesihatan yang lebih baik.


Untuk order dan konsultansi :

Yuzaine Samilan 
0192648121 
SID: 865477 
ig: @beautifulsyrup 
fb: Yuzaine Samilan
fbpage: Rahsia Keluarga Sihat



Popular posts from this blog

Khasiat Vitamin C Untuk Kecantikan Kulit Wajah

Betulke Supplement Shaklee Berbeza dengan Supplement Lain di pasaran

Makanan Terbaik Untuk Jantung Yang Sihat