Kalsium Terbaik Untuk Tulang Kuat

Ostematrix Shaklee Kalsium Untuk Tulang Kuat


Umur semakin meningkat biasanya keutuhan fungsi badan pun akan menurun. 
Boleh dilihat dengan jelas kulit muka yang semakin berkedut kerana kehilangan kolagen dalam badan.

Sebenarnya bukan kulit sahaja, kesihatan dalaman juga makin merosot. Salah satu nya adalah tulang kita. Ketumpatan tulang semakin berkurangan menyebabkan ianya rapuh. 

 Tambahan pula kita seorang yang tidak suka minum susu. Jadi tulang kita lebih cepat rapuh berbanding rakan seusia yang suka minum susu.

Gambar menunjukkan perbezaan tulang yang sihat dan tulang yang menghidapi osteoporosis.TESTIMONI 
--------------------
Semasa mengandungkan anak pertama, saya mula perasa yang gigi mula mereput..senang kata gigi dah start pecah2.. tpi saya tetap xnak minum susu.. Syukur, gigi saya masih kuat and saya belum rongak lagi di usia 27tahun.. Setelah melahirkan anak pertama, saya banyak menggunakan ibu jari untuk mengepam susu..masa ni saya pakai pam manual.. Dalam tempoh berpantang ibu jari saya sakit dan ia merebak ke pergelangan tangan.. bukan sebelah tangan sahaja, tetapi kedua-duanya.. Masalah still berlarutan sehingga usia anak 9bulan walaupun saya sudah bertukar pam.. Saya tidak boleh angkat benda2 berat, malahan anak sendiri pun saya xboleh dukung dengan baik..Hanya tuhan yang tahu sakitnye apatah lagi bile anak semakin berat. AKhirnya saya mencuba OSTEMATRIX SHAKLEE.. 9 bulan sakit pergelangan tangan tetapi tidak sampai 1 bulan tangan saya dah sembuh..Xde sakit lagi.. ALHAMDULILLAH..

kalsium terbaik

Bagaimana nak tahu samada kita ni kekurangan kalsium atau tidak?

Rujuk Senarai di bawah supaya anda lebih tahu!

------------------------------------------
✔Sering Kekejangan dan Kebas
✔Sakit tulang belakang
✔kuku rapuh dan kering
✔sukar tidur malam
✔susu merundum selepas datang bulan
✔sering kekejangan ketika hamil
✔gigi rapuh
✔sering sembelit
✔Rambut kasar
✔tumit pecah
✔Sering Keletihan

Tidakkah anda tahu GEJALA yang di atas menandakan anda kekurangan KALSIUM dalam badan.


DAPATKAN OSTEMATRIX SHAKLEE: SUMBER KALSIUM TERBAIK UNTUK TULANG YANG SIHAT Bagi IBU HAMIL Kalsium diperlukan bagi pembinaan sel, pertumbuhan gigi dan
pembentukan tulang bayi. Kalsium bagi wanita hamil pula membantu ke atas 
ransangan saraf dan mengelakkan kekejangan otot ketika hamil. Ia juga penting untuk denyutan jantung dan tekanan darah yang stabil semasa sedang hamil. Ibu hamil memerlukan kalsium lebih dari wanita biasa kerana bayi di dalam kandungan yang tidak mendapat kalsium secukupnya akan ‘menarik’ kalsium daripada ibunya, yang mana akan memberi kesan kepada ibu hamil seperti osteoporosis, dan gigi reput di kemudian hari.

Wanita hamil memerlukan kalsium sekitar 1000 mg ke 1300 mg sehari.
Ostematrix berbeza dari kalsium di pasaran luar kerana ia bukan sekadar kalsium, tetapi lengkap dengan magnesium dan vitamin D yang membantu penyerapan yang lebih optimu. 1 biji Ostematrix menyediakan 250 mg kalsium. Magnesium membantu menggabungkan kalsium ke dalam tulang supaya lebih kuat kuat manakala vitamin D pula meransang penyerapan kalsium. 


Untuk order dan Konsultansi:

Yuzaine Samilan 
0192648121 
SID: 865477 
ig: @beautifulsyrup 
fb: Yuzaine Samilan
fbpage: Rahsia Keluarga Sihat

Comments

Popular posts from this blog

6 Petua Berkesan Buang Angin Dalam Badan

Buah Pinggang Rosak Selepas 6 Tahun Amalkan Shaklee

7 Sebab Kenapa Lelaki Kepala Botak