Posts

Showing posts from December, 2016

Tips Pemakanan Kanak-kanak

Image
Dah jadi ibu bapa ni kadang-kadang risau kan corak pemakanan anak-anak kita. Biasalah, kita semua nak yang terbaik untuk anak-anak kita. Tapi kadang-kadang terlalai bila 'terbawa' anak-anak ke restoran 'fast food'. 

Kebanyakan tips pemakanan semua betul-betul jaga pemakanan anak-anak yang akak tak boleh nak follow. Tapi Alhamdulillah bila jumpa dengan blog jomtadika.com ,  akak rasa dia sangat sesuai dengan rutian harian akak.

10 Tips Pemakanan Kanak-kanak

Kesihatan Anak Semakin baik dengan Shaklee

Image
DEMAM, BATUK, SELSEMA

Penyakit 3 berangkai yang selalu dijangkiti oleh anak-anak kita. 
Belum campur lagi dengan Hand, Foot and Mouth Disease (HFMD), Chicken Pox.

Mak ayah mana yang tak risau kan. Anak sakit, sekolah, nursery taknak terima. Jadi dengan paksa rela mak ayah terpaksa amik emergency leave demi anak tercinta.

Nah, masa ni lah parents kena fikir. Kecintaan kita pada anak2 bukan pada sediakan mereka dengan insuran semata-mata agar mereka dapat pemantauan khas ketika sakit.

Janganlah lupakan pada kesihatan mereka yang semestinya kita taknak pun diorang sakit. Tak salah rasanya kan peruntukkan 10% daripada gaji kita untuk kesihatan anak.

KESIHATAN ANAK SEMAKIN BAIK DENGAN SHAKLEE.

Set Kesihatan Kanak-kanak

Image
Set Vitamin Shaklee Untuk Kesihatan Kanak-kanak
Tahukah anda Syarikat Produk Kesihatan yang popular iaitu Shaklee juga menyediakan set kesihatan untuk kanak-kanak?
Anak-anak anda selalu dijangkiti selesema, batuk, demam, virus dan bakteria  semasa berada di sekolah/ taska?
Set Kesihatan kanak-kanak dari Shaklee ini menyediakan anak anda dengan perlindungan terbaik agar risiko jangkitan ke atas anak anda dapat dikurangkan.
Gabungan supplemen Shaklee untuk kanak-kanak yang terdiri dari Omega Guard, Chewable Vitamin  dan juga Mealshakes membantu mengoptimumkan kesihatan anak anda kepada yang lebih baik.


Vitamin Shaklee Rosakkan Buah Pinggang?

Image
Betulke Vitamin Shaklee Rosakkan Buah Pinggang?
Ha, mesti ramai yang nak tau pasal ni sebab ramai juga yang mempertikaikan supplemen tak boleh diambil sekali banyak kerana ia boleh merosakkan buah pinggang.
Sebelum kita nak menilai samada vitamin tambahan ini merosakkan buah pinggang, apa kata kite check dulu faktor kegagalan buah pinggang.
Punca Sakit Buah Pinggang
👉 Tidak cukup pengambilan air dalam sehari👉 Diet Tinggi Garam (Sodium)👉 Menahan Kencing👉 Pengambilan Gula Berlebihan👉 Kekurangan Vitamin dan mineral penting👉 Mengambil sumber protein daripada haiwan secara berlebihan👉 Tidak cukup tidur👉 Suka minuman berkafein👉 Penyalahgunaan Pain Killer👉 Pengambilan Alkohol
Sumber: ohcantikdotcom
Jangan cepat jatuhkan hukum pada supplemen shaklee. Semak dulu corak pemakanan kita.
Shaklee adalah satu-satunya syarikat MLM berasaskan produk suplemen semulajadi yang berani untuk menguji keberkesanan produk mereka terhadap pengguna.

Kalsium Terbaik Untuk Tulang Kuat

Image
Ostematrix Shaklee Kalsium Untuk Tulang Kuat
Umur semakin meningkat biasanya keutuhan fungsi badan pun akan menurun.  Boleh dilihat dengan jelas kulit muka yang semakin berkedut kerana kehilangan kolagen dalam badan.
Sebenarnya bukan kulit sahaja, kesihatan dalaman juga makin merosot. Salah satu nya adalah tulang kita. Ketumpatan tulang semakin berkurangan menyebabkan ianya rapuh. 
 Tambahan pula kita seorang yang tidak suka minum susu. Jadi tulang kita lebih cepat rapuh berbanding rakan seusia yang suka minum susu.

Tips Nak dapat Kulit Cantik dan Gebu

Image
CARA MUDAH NAK DAPAT KULIT  TANPA SUPPLEMEN SHAKLEE
Nak kulit cantik, nak kulit gebu,nak cerah, nak halus nak putih.
Itu semua impian wanita.
Tapi tahu tak selain kita melabur untuk krim kecantikan wajah, rawatan dalaman juga sangat penting. 
Menurut  dermatologi dari Miami Leslie Baumann, Nutrisi yang baik merupakan asas sebenar kecantikan kulit. Oleh itu pemakanan yang sihat sangat penting untuk mendapatkan kulit yang sihat.
Berikut merupakan 6 makanan yang membantu mendapatkan kulit yang sihat, cantik dan gebu.

MAKANAN UNTUK KULIT CANTIK DAN GEBU

Masalah Kulit Berminyak Dan Kering Selesai

Image
MASALAH KULIT BERMINYAK DAN KERING SELESAI DENGAN SHAKLEE
Ramai yang tidak selesa dengan masalah kulit mereka yang berminyak dan juga kering. Kulit yang berminyak, kering juga akan menyebabkan wajah kelihatan kusam dan tidak bermaya. 
Kulit wajah yang tidak dibersihkan dengan baik menyebabkan kotoran akan melekat pada kulit dan banyak sel mati tidak dapat dikeluarkan. 
Pemilihan produk skin care yang tidak sesuai dengan kulit juga menyebabkan sel-sel kulit rosak. Oleh itu sel yang rosak tadi perlu diperbaiki bukan sahaja secara luaran malah dalaman.
ESP dan VITAMIN C SHAKLEE selesaikan masalah kulit berminyak dan kering

Alfalfa Shaklee Penawar Pelbagai Masalah Kesihatan

Image
ALFALFA SHAKLEE RAJA SEGALA TUMBUHANTahu tak Shaklee juga menghasilkan produk yang diformulakan dari tumbuhan yang terkenal sebagai raja tumbuhan. Apa lagi kalao bukan ALFALFA.
ALFALFA sangat terkenal di kalangan masyarakat cina terutamanya dalam menjaga kesihatan tubuh badan.
ALFALFA SHAKLEE PENAWAR PELBAGAI MASALAH KESIHATANDengan penghasilan supplemen ALFALFA oleh shaklee yang melalu beberapa peringkat penyelidikan oleh saintis Shaklee sendiri, ia menjadikan supplemen ALFALFA SHAKLEE salah satu supplemen yang amat digemari oleh pengguna.


Skin Care Setanding Jenama Terkenal SKII

Image
Ingin Memiliki SKII tapi kurang berkemampuan?
Nak beli SKII tapi poket Nipis?Inilah masanya anda mula merisik kepada produk skincare keluaran Shaklee. Syarikat Nutrisi Terkemuka di Malaysia.
Dengan Nutriwhite anda dapat merasai kesan positif pada kulit anda dengan harga yang jauh lebih murah. 
Hasil inovasi gabungan 16 sumber dari 16 negara menjadikan ia antara produk skincare yang terbaik. Semestinya Shaklee mempunyai team saintis terbaik untuk menghasilkan produk terbaik bagi pelanggannya.

Skin Care Terbaik Untuk Kulit

Image
WANITA DAN CANTIK!!!BERPISAH TIADANak kulit gebu, mulus, cerah. Semua tu aset berharga untuk wanita tau. Tak kisah yang muda atau yang tua, semua sanggup berhabis duit untuk dapat kulit yang diidamkan.
Persoalannya, produk yang macam mana kita pilih.  Yang penuh iklan BERKESAN DALAM 1 HARI kah? Yang penuh iklan KULIT HITAM PUN BOLEH PUTIH kah?
atau yang janjikan dengan UJIAN KLINIKAL, SELAMAT, ORGANIK, NATURAL?
Mana satu pilihan kita.
Perasan tak, kebanyakan barang yang berkualiti dan ada nilai yang tinggi harganya lebih mahal.
KENAPA?
Sebab mereka menggunakan bahan yang berkualiti tinggi untuk hasilkan produk yang baik.
Mereka melalui ujikaji untuk hasilkan produk yang baik. Mereka bayar tenaga pakar untuk hasilkan produk yang baik.
NUTRIWHITE SKINCARE TERBAIK UNTUK KULIT

Kaitan Antara Otot dan Kurus

Image
SEMAKIN BANYAK OTOT SEMAKIN TINGGI KADAR METABOLISM
SEMAKIN TINGGI KADAR METABOLISM, SEMAKIN CEPAT LEMAK DIBAKAR
SEMAKIN CEPAT LEMAK DIBAKAR, SEMAKIN CEPAT PENURUNAN BERAT BADAN
> OTOT ➡ >METABOLISM ➡>PEMBAKARAN LEMAK ➡>PENURUNAN BERATPernah lihat seseorang yang kurus tetapi badan menggeleber? Pernah lihat badan kurus tetapi lemak membojol?

Cara Diet Yang Betul Dan Berkesan

Image
SAYA NAK KURUS !!!SAYA NAK KURUS !!!SAYA NAK KURUS !!!
Semua orang nak kurus. Orang yang nak gemuk tapi bila dia start gemuk pun nak kurus jugak. Orang yang kurus tapi rasakan dia gemuk pun masih nak kurus. 
Masalahnya macam mana nak kurus. Asal plan nak kurus, tapi rasa nak makan membuak-buak. Pantang nampak makanan terus nak makan.
Inilah masa yang tepat untuk anda mengamalkan prinsip BAKAR, BUANG DAN BINA. Semestinya cara diet yang betul dan berkesan.
SEMUANYA DENGAN CINCH SHAKE SHAKLEE.

PETUA UNTUK BADAN KEKAL LANGSING

Image
Anda sedar atau tidak, Obesiti menjadi punca kepada banyak penyakit.  Statistik Pertubuhan Kesihatan Sedunia ( WHO) melaporkan 29%  kaum dewasa di Malaysia mempunyai berat badan berlebihan manakala 14% lagi mencapai tahap obesiti pada tahun 2006.

Masalah obesiti menyebabkan kesihatan mereka yang menghidapinya terganggu dan berada di paras tidak sihat.


Disebabkan oleh faktor di atas kementerian kesihatan menyeru semua rakyat untuk menjaga pemakanan bermula dari kanak-kanak lagi.
Pada tahun 2012, Pengarah Eksekutif Institut National Diabetis Malaysia melaporkan 16.8 juta rakyat Malaysia mengalami obesiti akibat pemakanan yang tidak seimbang.

JANGAN MINUM CINCH SHAKE JIKA TAK MAHU KURUS

Image
Anda tahu apa itu minuman Protein?Tahu kenapa perlu minuman Protein?
Minuman Protein kebanyakkannya adalah minuman berasaskan soya. Ia dapat membekalkan tenaga tambahan dan memberi rasa kenyang yang berpanjangan.   Jangan minum Cinch Shake Jika Tak mahu KurusCinch Shake adalah contoh minuman protein yang berasakan soya.  Ia mengandungi 24 gram protein, 24 jenis vitamin dan mineral penting dan 6 gram serat larut. Istimewanya Cinch Shake ini adalah ia non-gmo soya sama seperti ESP. Yang mana kejadiannya adalah dipelihara bermula dari proses penanaman kacang soya itu sendiri sehinggala proses penghasilannya. 
Pengambila protein semasa proses mendapatkan berat badan yang ideal adalah sangat penting. Protein sangat penting untuk membina otot. Otot sangat diperlukan untuk menaikkan kadar metabolisme badan bagi membolehkan proses pembakaran kalori dijalankan oleh tubuh.
Makanan yang kaya dengan protein dapat menahan diri dari rasa lapar sekaligus menjarakkan tempoh pengambilan makanan.  Kandunga…