Anak Autisme semakin pulih dengan Omega Guard Shaklee

Autisme

Terus terang saya tiada pengetahuan mengenai anak autism.

Saya tiada saudara mara yang mempunyai anak autisme ataupun yang menghidap autism.


Tetapi sejujurnya sebagai seorang ibu saya cuba untuk memahami mengenai anak autism supaya saya dapat mendalami masalah mereka dan dapat membantu mereka.

Apa itu Autisme


Autisme adalah masalah perkembangan kanak-kanak yang lazimnya diperhatikan pada peringkat awal kanak-kanak dan berterusan sepanjang hayat. Tahap keterukan autisme adalah berbeza bagi setiap individu. Autisme yang sederhana adalah lebih mudah diuruskan bagaimanapun sebagai ibu bapa kita tidak boleh memandang ringan akan hal ini kerana ia boleh menjejaskan kualiti hidup kanak-kanak malahan ahli keluarga tersebut.

Sangat penting bagi setiap ibu bapa untuk mempelajari tanda-tanda autisme kerana tindakbalas atau campur tangan awal ibu bapa dapat membantu membaiki kehidupan anak-anak autisme.

Sebelum saya terangkan bagaimana masalah anak autisme semakin pulih dengan Omega Guard Shaklee , mari kita kenali dulu 3 kekurangan upaya anak-anak autisme.


autisme
3 Kekurangan Upaya

1. Kurang Upaya dalam Interaksi Sosial

           
Anak-anak autisme kebiasaannya jarang meminta perhatian dan kurang memberi respon semasa mereka bayi. Mereka kebiasannya kurang atau tiada perhubungan sosial di mana kekurangan hubungan mata, gagal membentuk hubungan dan memahami orang lain serta kurang kebolehan untuk berkongsi minat.

2. Kurang Upaya Komunikasi
        
 Lebih kurang 30% kanak-kanak autisme tidak berkembang dari segi pertuturan bahasa. Ada juga yang mengalami kelewatan perkembangan bahasa yang tidak normal. Gagap, menjerit atau meniru kata orang lain (echolalia) sering terjadi di kalangan mereka. Secara amnya, mereka gagal memahami konsep "berbual" dengan orang lain.

3. Kelakuan Terbatas & Berulang


Anak-anak autisme kebiasannya membentuk pelbagai kelakuan ganjil. Mereka mungkin akan membuat perangai dan bersifat agresift, melakukan sesuatu yang boleh mencederakan diri, melakukan sesuatu yang berulang dan tidak mahu mengikut rutin harian. Ada juga yang berasa tidak tenteram sekiranya terdapat perubahan dalam rutin mereka.

Rawatan Alternatif


Berdasarkan kajian, Kekurangan asid lemak dan ketidak seimbangan antara Omega 6 asid lemak dan Omega 3 asid lemak menyebabkan berlakunyan gangguan terhadap perkembangan otak. Faktor penyebab gejala awal gangguan spektrum autisme (ASD) dan gangguan hiperaktif (ADHD) adalah keradangan. Menurut kajian, majoriti besar kanak-kanak yang mengalami gangguan perkembangan disebabkan oleh kekurangan DHA dan keradangan dari kekurangan EPA.

Sumber terbaik Omega 3 dan Omega 6 asid lemak amat penting untuk kanak-kanak autisme dan ADHD iaitu makanan tambahan farmaseutikal. Seperti manusia, ikan juga mengumpul toksin dalam sel lemak yang mengelilingi organnya. Asid lemaj tersebut perlu diperoses bagi mengeluarkan toksin yang terdapat dalam ikan. Adalah sangat penting untuk mengamalkan Omega 3 yang mempunyai gred farmaseutikal kerana ia adalah sumber minyak ikan yang bebas daripada logam berta, racun serangga, PCN dan toksin berbahaya yang lain.

supplement untuk autisme

Berikut merupakan testimoni pengguna Shaklee yang mana anaknya mengalami perubahan yang mengejutkan selepas mengamalkan Omega Guard selama hampir 2 bulan.

Tiada yang lebih membahagiakan hati seorang ibu apabila anak mula menunjukkan kesan positif.

"Ifa, saya tak sangka anak saya dapat no. 1 dalam kelas. Semalam pergi majlis anugerah dia, dan dia beritahu saya dia dapat no 1, dan sy sangat-sangat terkejut, betul kah ini???Selepas attent majlis tu, barulah saya percaya memang betul anak saya dapat no satu dan mendapat anugerah cemerlang di sekolahnya walaupun sebelum ini, dia seorang yang sangat hyper dan tidak dapat menumpukan perhatian sepenuhnya ketika belajar."

Syukur Alhamdulillah, berita ini amat menterujakan saya dan kalau nak tahu apa yang saya syorkan untuk anak beliau ..

"Pelanggan ini telah memberikan suplemen Mealshakes, GLA Complex dan OmegaGuard untuk anaknya yang ADHD - anaknya hyper dan kurang tumpuan ketika belajar. Hasilnya, setelah 2 bulan mengamalkannya, anaknya telah dapat fokus kepada pelajaran dan juga berjaya mendapat tempat pertama dalam kelas.Kita sebagai umatnya perlu berusaha yang terbaik. Selebihnya Allah yang tentukan.

Untuk Order dan Konsultasi :

Yuzaine Samilan 

0192648121 
SID: 865477 
ig: @beautifulsyrup 
fb: Yuzaine Samilan
fbpage: Rahsia Keluarga Sihat

Comments

Popular posts from this blog

6 Petua Berkesan Buang Angin Dalam Badan

Buah Pinggang Rosak Selepas 6 Tahun Amalkan Shaklee

7 Sebab Kenapa Lelaki Kepala Botak