Posts

Showing posts from November, 2016

Anak Autisme semakin pulih dengan Omega Guard Shaklee

Image
AutismeTerus terang saya tiada pengetahuan mengenai anak autism.

Saya tiada saudara mara yang mempunyai anak autisme ataupun yang menghidap autism.

Tetapi sejujurnya sebagai seorang ibu saya cuba untuk memahami mengenai anak autism supaya saya dapat mendalami masalah mereka dan dapat membantu mereka.

Apa itu Autisme
Autisme adalah masalah perkembangan kanak-kanak yang lazimnya diperhatikan pada peringkat awal kanak-kanak dan berterusan sepanjang hayat. Tahap keterukan autisme adalah berbeza bagi setiap individu. Autisme yang sederhana adalah lebih mudah diuruskan bagaimanapun sebagai ibu bapa kita tidak boleh memandang ringan akan hal ini kerana ia boleh menjejaskan kualiti hidup kanak-kanak malahan ahli keluarga tersebut.

Sangat penting bagi setiap ibu bapa untuk mempelajari tanda-tanda autisme kerana tindakbalas atau campur tangan awal ibu bapa dapat membantu membaiki kehidupan anak-anak autisme.

Sebelum saya terangkan bagaimana masalah anak autisme semakin pulih dengan Omega Guard Shakle…

Elak Sembelit Semasa Berpantang

Image
SEMBELIT?SUKAR BUANG AIR BESAR?
Dua-dua persoalan di atas memang selalu terjadi kepada ibu yang berpantang selepas melahirkan.
Malah ada yang lebih seminggu tidak membuang dengan alasan takut jahitan terkoyak semula.

Saya dah 3 kali melahirkan, anda rasa apa yang terjadi pada saya?
FOBIA???TIDAK SAMA SEKALI
Anak pertama bersalin secara bedah : Saya tiada masalah untuk membuang air besar. Saya amalkan makan buah oren, sayur sawi pahit dan ikan haruan hari2 untuk pastikan luka bedah cepat baik. (Tiada jamu dan supplemen)
Anak ke-2 : Normal. (Shaklee) : Tiada Sembelit
Anak ke-3 : Normal. (Shaklee) : Tiada Sembelit
NAK TAU MACAM MANA SAYA ELAK SEMBELIT SEMASA BERPANTANG?

Hilangkan Strecth Marks Selepas Bersalin

Image
Mengandung dan strecthmarks memang tak leh pisah. Orang kata KAWAN BAIK.
Tapi masih ada yang beruntung sebab bebas dari strecthmarks ni.
Malu dengan Strecthmarks?
Nak malu apa. Nilah tandanya dan bukti yang kita pernah mengandung dan melahirkan anak2 kita. Kita bertuah sebenarnya kan.
Tapi, dah namapun perempuan kan, walaupun kita redha dengan kehadiran kawan baru ni, tapi kadang-kadang kita nak juga perut kembali cantik macam dulu2 kan.

Meh kita kenal2 dulu dengan Strecth Marks sebelum kita berkongsi cara hilangkan strecthmarks selepas bersalin.


APA ITU STRECTHMARKS?Stretch mark adalah garisan halus yang kelihatan pada permukaan kulit sekitar payudara, perut atas, lengan atas, dan paha. Garisan halus ini asalnya berwarna merah, merah muda, atau ungu dan lama kelamaan akan berubah menjadi warna putih atau kelabu bergantung kepada warna kulit.

Cara Elak Puting Susu Dari Berkerak

Image
Mesti tension kan bila puting botol anak cepat je berkerak. Baru tukar sebulan dah berkerak. pakai plak botol avent, tommee tippee, pigeon. mahal tu nak cari spare puting lain.

Jangan risau, saya dah ada teknik bagaimana cara elak puting susu dari berkerak


HANYA DENGAN HAND DISH WASH
masalah anda selesai.



Testimoni 
-------------
Hanya letakkan setitis, masukkan air dan gunakan berus botol, gosok-gosok sedikit di dalam bahagian botol dan puting. Best sangat sebab dia lembut. Guna setitik je dah boleh buat buih banyak sebab dia pekat.
Haaa...ni part paling best. Saya cuci botol Hasya, boleh bulat mata tau, sebab terkejut. Puting botol yang berkerak tu, dah macam puting botol baru. Clear. Guna Dish Wash ni la. Sangat jimat kan. WOW.

. Sebotol HAND DISH WASH SHAKLEE, jika hanya digunakan untuk mencuci botol susu boleh tahan berbulan-bulan. Dan bukan itu sahaja, kelebihannya juga adalah tidak mempunyai bahan kimia dan toksik, selamat untuk seisi keluarga dan alam semulajadi. GO GREEN YEAH.

Bagaimana Merawat Strok

Image
"Umur Ayah baru 40-an. Tapi ayah diserang strok. Kami sekeluarga hilang punca pendapatan. Strok menyebabkan ayah lumpuh separuh badan"
*Hanya cerita rekaan. Bukan cerita sebenar.

Benar, ini hanya rekaan semata-mata. Bukan cerita sebenar. Tapi saya pasti ada yang pernah melaluinya, atau mempunyai saudara terdekat yang mengalami nasib lebih kurang serupa,  ataupun menonton babak-babak di dalam media semasa.
Benarkah strok boleh dirawat? Bagaimana merawat strok.

Sebelum saya bercerita lebih lanjut, apa kata kita kenali dulu apa itu strok.

Apa Itu Stroke?Tahukah anda, stroke merupakan punca utama terbesar yang menyebabkan kematian di Malaysia selepas penyakit jantung dan kanser. Strok akan menyebabkan hilang upaya yang teruk. Dianggarkan 40,000 rakyat Malaysia mengalami strok setipa tahun.
Strok disebabkan oleh serangan otak yang terjadi apabila bekalan darah ke otak terganggu.


Fungsi OtakOtak merupakan mesin utama dalam tubuh manusia selain jantung. Ia mengawal setiap perlakuan dan fi…

Kurus Dengan Set Bajet Shaklee

Image
Alamak, umur makin meningkat.. anak baru sorang tapi masih tak capai berat sebelum mengandung??

Tahu tak semakin meningkat usia, semakin banyak beranak semakin sukar untuk berat dikurangkan.

Salah satu faktor adalah kadar metabolisme yang semakin berkurangan mengikut usia.

Nak pergi Gym, nak beli product kurus tapi semua mahal????


Jangan risau, dalam Shaklee kami ada set bajet untuk anda.

Set Bajet ini membantu anda untuk kurus baik Lelaki mahupun perempuan. Memandangkan promosi November kali ni melibatkan set kurus bajet, jadi saya cerita berkenaan 2 produk ni iaitu Lecithin dan Alfalfa Complex.

Sebenarnya ada beberapa lagi produk Shaklee yang membantu anda untuk kurus. Antaranya adalah Energizing Soy Protein, Cinch Mix, Energy Tea, Omega Guard, dan juga Herblax.


Bagi yang mempunyai bajet rendah, anda masih boleh kurus dengan set bajet Shaklee.

Untuk kurus dengan Shaklee, anda akan melalui 3 peringkat iaitu:


1. Memecah/ Membakar lemak     Omegaguard ataupun Lecithin 2.Cuci usus dari toksin + s…

Promosi Shaklee November 2016

Image
Bulan 2016 dah sampai ke penghujungnya.  November kini menjengah sudah.  Omega Guard sudah hilang tawarannya, Tiba masa Nutriferon, Lecithin, Alfalfa dan Vitalea Kids untuk  ditempah.

Promosi Yang Ditunggu, Promosi Yang Dinanti1. NutriferonBELI 6 NUTRIFERON­čî▒Keahlian Percuma (JIMAT RM69) ­čî▒Kos Penghantara Percuma ­čî▒Percuma 1 kotak Nutriferon  (Jimat RM192) ­čî▒BONUS TUNAI RM41 ­čî▒DiSKAUN SEHINGGA 30%
Penemuan Hebat dalam Sains Sistem Imun Nutriferon merupakan produk berpaten dengan campuran ekstrak tumbuhan yang terbukti secara klinikal dapat menguatkan imun.
­čî▒Formula yang membekakan perlindungan imun tubuh harian yang tinggi ­čî▒Ramuan berasaskan ekstrak tumbuh-tumbuhan semula jadi ini dihasilkan daripada biji labu, bunga kesumba, biji plantago dan kudup bunga berbuas Jepun.