Supplemen Untuk Masalah Kesuburan Lelaki Dan Perempuan

Perasan tak, sekarang ni banyak pasangan suami isteri yang mempunyai masalah untuk mendapatkan anak. Pelbagai faktor menjadi punca kepada masalah ini termasuklah pemakanan.

Kalau kita perasan, kebanyakan mereka yang sukar mendapat anak adalah mereka yang berkerjaya. Selain faktor tekanan di tempat kerja , pemakanan juga memainkan peranan. Malaysia pun dah dibanjiri dengan kedai makanan segera yang merupakan alternatif bagi pasangan yang bekerjaya untuk mengisi perut.Bagi mereka yang mempunyai masalah kesuburan, peringkat pertama yang perlu diperbaiki adalah sistem dalaman badan. Pasangan suami isteri perlulah menyediakan badan yang sihat agar sistem pembiakan menjadi bertambah baik. Oleh itu Supplemen sangat diperlukan bagi mengatasi masalah kesuburan lelaki dan wanita. Supplemen ini penting untuk mengisi semula lompong-lompong nutrisi akibat pengambilan makanan yang tidak sihat tadi.


tips kesuburan wanita

tips Kesuburan lelaki


Bagaimana Pengambilan Supplemen Shaklee Membantu Kesuburan Lelaki dan Wanita?Vita-Lea, Vitamin C dan B-complex adalah vitamin asas yang sangat-sangat diperlukan oleh tubuh badan. 

Vitalea menyediakan multivitamin bagi mengisi lompong-lompong nutrien yang tidak mencukupi dalam badan. 

Vitamin C membekalkan imunisasi badan untuk memelihara kesihatan yang sihat.

B-Complex dapat memberikan ketenangan dang mengurangkan gejala kemurungan dan tekanan yang banyak menyumbang kepada masalah kesuburan suami isteri.

Energizing Soy Protein bertindak seperti gam yang memegang kuat vitamin dalam badan agar dapat diserap oleh badan secara optimum.  Ia juga memelihara dinding rahim agar lebih kuat bagi mengurangkan risiko keguguran.

Vitamin E selain bertindak untuk menghaluskan kulit, anti penuaan, melancarkan oeredaran pembuluh darah, pembentukan sel-sel baru dan lain-lain, Vitamin E juga amat terkenal dalam meningkatkan kelelakian seseorang dan menyuburkan sistem reproduksi lelaki dan wanita.

Alfalfa sangat baik diamalkan oleh wanita bagi membantu masalah keputihan, masalah kitaran haid yang tidak teratur, senggugut atau sakit pinggang melampau semasa kedatangan haid dan turut membantu dalam hubungan suami isteri yang mana ia bertindak seperti Kacip Fatimah.

GLA memainkan peranan dalam meningkatkan hormon kesuburan wanita di samping berfungsi untuk menstabilkan kitaran haid. Ia juga bertindak mematangkan hormon dan dapat mengecutkan cyst dan fibroid secara perlahan-lahan.  Selain itu ia bertindak untuk menghasilkan servikal mukus yang berkualiti yang sangat penting dalam proses persenyawaan.

Zinc digunakan untuk kesuburan wanita kerana zinc dapat melindungi sperma dan melawan bakteria dalam vagina. Bagi lelaki, zinc merupakan zat yang sangat penting bagi proses pembentukan hormon testosteron dan memberikan tenaga untuk sperma agar lebih aktif menuju ke ovum. Selain itu zinc berperanan dalam proses pembentukan genetik, iaitu pada DNA ( Deoxyribose nucleid Acid).


set subur shaklee


* Walaubagaimanapun, cadangan pengambilan supplemen ini adalah ikhtiar yang boleh dilakukan oleh pasangan suami isteri. Apapun keutamaanya adalah berdoa dan ikhtiar. Adalah lebih baik untuk pasangan suami isteri mengambil kesemua supplemen yang dicadangkan kerana vitamin mengambil masa sekurang-kurangnya 90 hari untuk membaiki sel dalam badan.

Bagaimanapun , pemilihan supplemen mengikut budget juga boleh dicadangkan.*


Untuk Order dan Konsultasi :

Yuzaine Samilan 

0192648121 
SID: 865477 
ig: @beautifulsyrup 
fb: Yuzaine Samilan
fbpage: Rahsia Keluarga Sihat

Comments

Popular posts from this blog

6 Petua Berkesan Buang Angin Dalam Badan

Buah Pinggang Rosak Selepas 6 Tahun Amalkan Shaklee

7 Sebab Kenapa Lelaki Kepala Botak