SUPPLEMEN UNTUK KENCING MANIS

Kira-kira 8.3% dari orang dewasa di Malaysia menghidap kencing manis dan kebanyakkannya kencing manis TYPE 2. Kencing manis selalu dikaitkan dengan keturunan di mana apabila terdapat ibu bapa yang menghidap kencing manis risiko keberangkalian untuk anak-anak menghidap kencing manis adalah meningkat kepada 80%.

Kencing manis juga lebih dikenali dengan penyakit diabetis.

Namun kajian terbaru menunjukkan bahawa tabiat memberi makan terlalu awal kepada bayi mendedahkan mereka kepada diabetis TYPE 2 apabila dewasa kelak.

Penjagaan pesakit diabetis di dalam program Shaklee membantu mengawal kandungan gula dalam darah, sekaligus mengawal diabetis dari menjadi teruk.

Shaklee menawarkan gabungan supplemen yang terbaik bagi membantu pesakit diabetis.

Supplemen asas untuk penyakit kencing manis ini adalah seperti berikut:

๐ŸŒธAlfalfa
๐ŸŒธ B-complex
๐ŸŒธ Zinc Complex
๐ŸŒธVitalea

Pesakit juga digalakkan untuk mengambil supplemen di bawah untuk kesan yang lebih optimum:

๐ŸŒธ Vivix
๐ŸŒธCinch Mix
๐ŸŒธ Omega Guard

Dengan pengambilan secara konsisten oleh pesakit,ia dapat membantu pesakit mengawal diabetis dari menjadi lebih teruk.



Secara ringkasnya, supplemen di atas terbukti secara klinikal membantu pesakit diabetis seperti berikut:

๐Ÿ’ Alfalfa : - menurunkan paras gula dalam darah
๐Ÿ’ B-complex :- menukarkan gula kepada tenaga
๐Ÿ’ Zinc :- menurunkan paras glukos dalam darah
๐Ÿ’ Vitalea : - multivitamin dan mineral keperluan tubuh
๐Ÿ’ Vivix : - memperbaiki sel, sumber atioksidan terbaik
๐Ÿ’Cinch : - rendah Glisimeks Indeks



Jom kita tengok apa kata pengguna selepas mengamalkan supplemen Shaklee untuk masalah diabetis atau kencing manis ni.



" Semua dah tau kot. vivix untuk mak saya ritu. Sungguh terkejut. sb lama dh mak sy ad diabetis. n x pernah trun smp belas2. Tp lepas amal vivux, xsngka. Dr 29 sampai 11. Cuma, kena ambik ubat jugala. Jgn skip ubat plak. N makin bes, mak saya naik basikal. Dah lama dh dia x naik basikal dr umur sy 10 tahun kot. Skrg saya dah 28 tahun. Almost 18 tahun x naik basikal. Hoohoo...serius///terkejut. dia jd energetic. Ni nak bg mak mertua n asben plak. Mak mertua ada sakit lutut (pernah operate), kanser payudara (pernah operate) kemungknn kanser ovari. (ni mntk jauh). Asben plak ad histori tibi. Muka berjerawat. Nt nak bg. ๐Ÿ˜Š"


" Ayah saya baru ni katanya disahkan mengidap diabetis. Lalu saya berikan dia Vivix, b Complex, Alfalfa dan Garlic.. Lepas tu balik kampung haritu saya tanya " Macamana kencing manis ayah?" Jawab dia " Entah ayah rasa doktor haritu salah check kot. Ayah pegi check minggu lepas OK je" Ehhhhhh boleh pulak dia. Tarik balik kang. hihihi. Alhamdulillah... Setidak2nya dapat membantu mak & ayah selesa di hari tua. mak pun beritahu lutut & tumit dah tak sakit sejak ambil Joint Health Tablet"




Menarik kan kisah kesihatan ibu bapa yang dikongsikan oleh mereka ini. Apalagi , jom order dengan saya supplemen untuk kencing manis khas untuk ibu bapa anda mahupun anda sendiri.


Untuk Order dan Consultation Hubungi:

Yuzaine Samilan 
0192648121 
SID: 865477 
ig: @beautifulsyrup 
fb: Yuzaine Samilan
fbpage: Rahsia Keluarga Sihat

Popular posts from this blog

Khasiat Vitamin C Untuk Kecantikan Kulit Wajah

Betulke Supplement Shaklee Berbeza dengan Supplement Lain di pasaran

Makanan Terbaik Untuk Jantung Yang Sihat