Posts

Showing posts from October, 2016

Supplemen Untuk Masalah Kesuburan Lelaki Dan Perempuan

Image
Perasan tak, sekarang ni banyak pasangan suami isteri yang mempunyai masalah untuk mendapatkan anak. Pelbagai faktor menjadi punca kepada masalah ini termasuklah pemakanan.

Kalau kita perasan, kebanyakan mereka yang sukar mendapat anak adalah mereka yang berkerjaya. Selain faktor tekanan di tempat kerja , pemakanan juga memainkan peranan. Malaysia pun dah dibanjiri dengan kedai makanan segera yang merupakan alternatif bagi pasangan yang bekerjaya untuk mengisi perut.




Omega Guard Untuk Masalah Kesuburan Lelaki

Image
Tahu tak selain wanita, lelaki juga mengalami masalah kesuburan. Ramai lelaki yang tidak tahu dan suka menuding jari kepada isteri sekiranya tidak dikurniakan anak.

Bagi masalah kesuburan lelaki, lelaki adalah digalakkan untuk mengambil sumber makanan yang mengandungi Omega-3. Pengambilan ikan dapat membekalkan asid lemak Omega-3 yang mengandungi DHA (docosahexaenoic acid) dan EPA (eicosapentaenoic acid) yang sangat diperlukan oleh tubuh dan diketahui dapat memberi manfaat kesihatan Ttubuh.



Tahu Tak Omega Guard mempunyai Omega-3 yang Penting Untuk Kesuburan Lelaki

Kandungan DHA dan EPA yang rendah dalam tubuh dikaitkan dengan tekanan dan masalah mental seseorang. DHA sangat penting untuk perkembangan otak yang sihat sementara EPA membantu menjaga mental dan perasaan seseorang.

Omega - 3 dikatakan berperanan dalam kesihatan tubuh lelaki seperti berikut:💚 Asid lemak ini membantu dalam menghasilkan hormon dan mengurangkan masalah keradangan.

Batuk, Selesema dan Asma anak semakin pulih

Image
Naluri semuljadi setiap ibu bapa, apabila anak menghidap selesema, batuk dan juga asma buat hati ibu terutamanya tidak keruan.

Berulang alik ke hospital, anak meraung apabila diberi nebulizer, lebih teruk lagi apabila anak perlu melalui proses 'sucking' untuk membuang segala lendir dan kahak yang boleh mendatangkan bahaya.

Setiap peringkat umur anak pasti melalui proses ini. Bagi seorang ibu, mereka akan cuba yang terbaik untuk mengurangkan kesakitan anak mereka.

Pelbagai usaha dilakukan antaranya memberikan Omega Guard sumber minyak ikan terbaik untuk anak. 

Testimoni Kulit Sihat Dengan Shaklee

Image
Kulit muka bermasalah?

Jerawat, kulit kusam, part jerawat, sunburn dan banyak lagi.

Itu semua masalah yang sering dihadapi oleh semua peringkat usia.

Di sini saya kongsikan beberapa testimonials yang mungkin dapat membantu anda untuk mendapat kulit yang sihat.

Testimonials kulit sihat dengan vitamin Shaklee telah dirasai oleh banyak pihak..

Bukan sahaja mendapat kulit yang sihat, makan sihat tubuh badan juga.

Untuk order dan consultation boleh hubungi:

0192648121
Yuzaine

Dapatkan Lecithin dan Alfalfa Secara Percuma

Image
Berita baik untuk semua peminat dan pengguna TEGAR Shaklee..
Ingin dapatkan Lecithin dan Alfalfa secara PERCUMA

Tawaran Istimewa untuk bulan Oktober 2016 sahaja!!!!

Bagi setiap pendaftaran ahli dengan belian minimum sebanyak 100 uv, anda layak mendapat reward 1  botol Lecithin Shaklee . Manakala untuk pendaftaran dengan pembelian 200uv anda layak untuk mendapat percuma 1 botol besar Alfalfa Complex Shaklee.


Seronok untuk dapat barang PERCUMA?


Tak faham??
Meh saya bagi faham dengan step di bawah:
Cara 1: 1. Pilih Produk yang ingin dibeli 2. Cek jumlah UV anda dengan Distributor
3. Belian dengan 100-199 uv anda layak dapat Lecithin 4. Register ahli dengan bayaran RM68.90
Cara 2: 1. Pilih Produk yang ingin dibeli 2. Cek jumlah UV anda dengan Distributor
3. Belian dengan 200 uv dan ke atas anda layak dapat Large Alfalfa 4. Tak perlu register tapi dapat FREE keahlian
Mudah kan.
Saya mudahkan anda dengan contoh pilihan belian yang boleh dibuat.








Nak tau kenapa saya syorkan VIVIX untuk setiap be…

SUPPLEMEN UNTUK KENCING MANIS

Image
Kira-kira 8.3% dari orang dewasa di Malaysia menghidap kencing manis dan kebanyakkannya kencing manis TYPE 2. Kencing manis selalu dikaitkan dengan keturunan di mana apabila terdapat ibu bapa yang menghidap kencing manis risiko keberangkalian untuk anak-anak menghidap kencing manis adalah meningkat kepada 80%.

Kencing manis juga lebih dikenali dengan penyakit diabetis.

Namun kajian terbaru menunjukkan bahawa tabiat memberi makan terlalu awal kepada bayi mendedahkan mereka kepada diabetis TYPE 2 apabila dewasa kelak.

Penjagaan pesakit diabetis di dalam program Shaklee membantu mengawal kandungan gula dalam darah, sekaligus mengawal diabetis dari menjadi teruk.

Shaklee menawarkan gabungan supplemen yang terbaik bagi membantu pesakit diabetis.
Supplemen asas untuk penyakit kencing manis ini adalah seperti berikut:

🌸Alfalfa
🌸 B-complex
🌸 Zinc Complex
🌸Vitalea

Pesakit juga digalakkan untuk mengambil supplemen di bawah untuk kesan yang lebih optimum:

🌸 Vivix
🌸Cinch Mix
🌸 Omega Guard

Dengan pengamb…

Vitamin untuk seisi keluarga

Image
Ramai orang sedar akan keperluan vitamin untuk seisi kelurga. Corak pemakanan dan kehidupan yang berbeza dan terdedah kepada pencemaran menjadikan masyarakat sekarang berlumba-lumba untuk mencari kesedaran mengenai kesihatan.
Benar! Sakit, mati, hidup, sihat itu semua adalah kerja Tuhan. Tapi kita sebagai umatnya selayaknya perlu berusaha ke arah perkara yang positif, ke arah kehidupan yang sihat.


Kos sara hidup yang mahal menjadikan ramai orang berkira-kira untuk memberikan supplemen terbaik untuk seisi keluarga. Bayangkanlah, 1 family mempunya 5 orang. Maka terpaksa menyediakan vitamin untuk seisi keluarga mungkin mencecah RM500. Belum campur insuran lagi kan.

Jangan risau, semuanya ada penyelesaian. Dengan memiliki Omega Guard menjadikan keperluan kesihatan keluarga menjadi lengkap. Selain menjaga sumber pemakanan, kehadiran Omega Guard dalam keluarga anda dapat memelihara kesihatan bersama. Omega Guard adalah Vitamin untuk seisi keluarga.




Keistimewaan Omega Guard Shaklee

Image
Omega Guard Pilihan No 1
Omega Guard Shaklee memang terkenal dengan minyak ikan terbaik di dunia. Keistimewaan Omega Guard Shaklee ini menjadikan ia Pilihan No 1 untuk seisi keluarga. Dengan kata mudah, ianya WAJIB dimiliki untuk setiap rumah.



Korang tau tak, bila dah mula ambil Omega Guard ni, pasti dan semestinya korang akan rasa tak keruan bila dah kehabisan stok.

Abah saya cakap:
" Dik, ko takde stok vitamin ke. Omega abah dah lama habis. Tak sedap badan abah rasa. Nak pi kebun pun badan cepat penat"

Anak no 2 saya kata:
" Ibu, vitamin Am mana. Am nak vitamin am. Sedap kan ibu" (kalo serah dekat dia, sebotol boleh habis tau. Dah macam gula-gula Ilham pulak.

Suami saya kata:
" Mana Omega bie.. Dah habis dah, camne lemak bie dah bakar ni??"

Ha kan, memang Omega ni wajib ada kat rumah lah. Sebab seisi rumah suka. Pelbagai khasiat pulak tu..