Ramuan Istimewa dan Semulajadi VivixⓇ

Kajian klinikal yang dijalankan menemkan ramuan istimewa dan semula jadi yang menjadikan VivixⓇ sangat unik. Ramuan aktif dan semulajadi ini berupaya mengaktifkan pengawalan utama genetik yang menolong melambatkan penuaan pada tahap sellular.

Berikut antara ramuan istimewa dan semulajadi dalam VivixⓇ

Muscadine Grape
----------------------


Vivix

Anggur hebat ini merupakan satu-satunya anggur di alam semulajadi yang mempuni lebih dari satu kromosom. Ahli sains percaya dengan mengukuhkan profil polyphenolnya ia berpotensi dalam memanfaatkan kesihatan. Ia juga mengandungi asid ellagik dalam kepekatan yang tinggi, satu phyto-nutrient yang tidak dijumpai didalam anggur jenis lain dan telah menunjukkan ciri-ciri menhentikan kimia penyebab kanser, anti-virus dan anti-bakteria. Selepas kaji selidik tambahan dilakukan, anggur hebat ini dikenalpasti sebagai anngur yang paling mustajab. Kumpulan saintis bersama dengan ahli sains dari Universiti Georgia membangunkan satu proses ekstrasi sejuk dan lembut untuk menjamin satu ekstrak yang bermutu tinggi dengan aktiviti biologi tertinggi seperti yang ditunjukkan dalam beberapa siri ujian makmal untuk anti-penuaan. 

Untuk mencipta profil polyphenol yang kuat di dalam VivixⓇ , ahli sains menghubungkan resveratrol yang lampau tulen dengan ekstrak dari anggur hebat ini iaitu Elderberry Eropha dan Purple Carrot.  Campuran inilah yang bertanggungjawab dalam tindakan unik anti-penuaan sellular VivixⓇ.

Purple Carrot
--------------------
vivix

Sumber terabik vitamin A dan mengandungi phtokimia termasuk carotenoids, phenolics, polyacetylenes, isocoumarins, dan sesquiterpenes.  Ia juga mengandungi anthocyanins, antioksidan yang mustajab. Anthocyanins bertanggungjawab pada warna merah menyala, biru dan ungu pada buah dan sayuran. Berry mengandungi banyak anthocyanins terutama sekali blueberry yang mengandungi antioksidan yang sangat tinggi. 

Anthocyanins adalah antioksidan utama dalam carrot yang berwarna ungu-kuning dan ungu-oren. Carrot  ungu-kuning mengandungi kapasiti antioksidan yang tertinggi diikuti oleh carrot ungu-oren.  Asid klorogenik adalah antioksidan paling banyak di dalam semua jenis carrot. Ia dipercayai bertanggungjawab mengurangkan diabetis yang dikaitkan dengan pengambilan kopi. 

Kajian telah menunjukkan anthocyanins mempamerkan banyak aktiviti biologi  termasuk antioksidan, anti-radang, anti-mikrobial, dan anti-carcinogen. Tambahan pula ia juga mempamerkan kesan pada saluran darah, platlet, dan lipoprotin yang berkebolehan mengurangkan risiko penyakit koronari jantung.

Elderberry (Sambucus Nigra)
-----------------------------------------
Vivix
 Manfaat Elderberry  adalah keberkesanannya dalam mengubati simptom flu, terutama sekali influenza B. Berry mengandungi falavanoids yang mempunyai ciri antioksidan yang kuat, dengan yang demikian mengukuhkan sistem imun melawan jangkitan virus dan bakteria. Pada masa yang sama , Elderberry adalah sangat kaya dengan sebatian yang dikenali sebagai anthocyanin  yang memberi kesan anti-radang. Ia juga dapat mengurangkan simptom seperti sakit otot,sakit atau demam yang berkaitan dengan selsema atau influenza. 

Elderberry tidak hanya kaya dengan antioksidan tetapi juha Vitamin A, B dan  C dan nutrien seperti asid amino, caratenoid, tannin dan rutin.  Semua ini adalah manfaat kesihatan yang didapati dari Elderberry. Selain dari menguatkan sistem imun untuk melawan jangkitan virus dan flu, elderberry dan ekstraknya juga berkesan terhadap keadaan seperti jangkitan yeast, astma, batuk, sesak hidung dan dada dan diabetis. Ia juga dapat merendahkan tahap kolestrol dan juga menghalang oksidasi kolestrol LDL. Oksidasi kolestrol LDL dianggap sebagai satu penyebab penting penyakit kardiovaskular.

Kesimpulannya, eldeberry mampu memberi perlindungan terhadap penyakit kardiovaskular dan jantung trmasuk strok, dan serangan jantung. Seterusnya memberi manfaat dalam pengurangan stress,  memperbaiki penglihatan dan penghadaman.

Polygonum Cuspidatum
------------------------------------
vivix

Ia juga dikenali sebagai Knotweed Jepun merupakan tumbuhan perenial yang besar berasal dari Asia dan banyak dietemui di Amerika Utara dan Eropah. Knotweed Jepun adalah sumber komersial Resveratrol  yang juga terdapat dalam ekstark kulit anggur merah dan juga biji anggur merah.

Polygonum Cuspidatum mempunyai banyak manfaat kesihatan dan dugunakan untuk merumuskan supplemen anti penuaan seperti resveratrol dan banyak jenis perubatan tradisi cina. Ahli sains telah banyak melakukan ujian makmal ke atas haiwan untuk menentukan manfaat kesihatan resveratrol . Kesimpulan dari ujian ini mununjukkan resveratrol membantu melambatkan proses penuaan, merendahkan kolestrol, merendahkan tekanan darah, meninggikan prestasi atlet dan mengurangkan berat badan. 

Supplemen resveratrol mungkin jawapan untuk memanjangkan usia kita. Ujian sebenar untuk supplemen penuaan ini adalah masa. Di masa akan datang usia purata adalah di dalam lingkungan 120 tahun, mereka yang mengambil supplemen Reveratrol akan berterima kasih untuk satu lagi penemuan saintifik yang amat penting. 
Untuk Order Sila Hubungi:

Yuzaine Samilan
0192648121
SID: 865477
ig: @beautifulsyrup
fb: Yuzaine Samilan

Comments

Popular posts from this blog

6 Petua Berkesan Buang Angin Dalam Badan

Buah Pinggang Rosak Selepas 6 Tahun Amalkan Shaklee

7 Sebab Kenapa Lelaki Kepala Botak