Faedah dan Kebaikan Soya Shaklee

Ramai orang sukakan soya tetapi tidak ramai orang tahu untuk memilih soya yang terbaik.

Ramai orang tau khasiat terbaik soya tetapi tidak ramai yang tahu soya boleh mendatangkan kemudaratan sekiranya salah memilih soya.


Soya Shaklee atau lebih dikenali dengan ESP (Energizing Soy Protein) membekalkan anda soya yang diyakini selamat, diuji dan berkesan untuk kesihatan anda.

Faedah dan Kebaikan Soya Shaklee telah diakui oleh saintis Shaklee yang telah membuat kajian awal. Ia merupakan protein bukan GMO (Genetically Modified Organism) yang menyediakan Asid Amino yang diperlukan oleh tubuh.


ESP shakleeProtein Bukan GMO (Lengkap dengan Asid Amino Perlu)

Serbuk soya Shaklee merupakan sumber protein terbaik. Ia menyediakan 14 gram protein soya bukan GMO yang berkualiti tinggi dengan semua asid amino yang tubuh anda perlukan bagi menjalankan proses sintesis protein termasuk sembilan asid amino penting. ESP juga adalah rendah lemak dan bebas laktosa dan kolestrol berbanding sumber protein lain seperti daging, telur dan tenusu.


Kelebihan Soya Shaklee (ESP)

πŸ‘‰ Menyediakan tenaga berkekalan dan membantu menahan rasa lapar kerana membekalkan sumber tenaga yang konsisten
πŸ‘‰ Protein soya membantu mengurangkan kolestrol
πŸ‘‰ Mengandungi lima vitamin B penting, separuh daripada kalsium harian dan soya isoflovanes. Kajian menunjukkan soya membantu mengawal kestabilan hormon semasa menopous (putus haid)
πŸ‘‰Protein soya bukan-GMO dihasilkan di bawah satu program yang digelar Identify Preservation Program (IPP) di mana kacang soya dipantau dan dijaga dengan teliti dari proses menanam hinggalah saat pemprosesannya.

Faedah Soya Shaklee (ESP)- Bonus Kepada Pengguna Shaklee

πŸ‘‰ Kekal Muda ~ Kandungan asid amino dalam ESP dapat membantu membina otot, kuku, rambut, darah, organ, kulit, kalenjar, 50 000 jenis protein, 20 000 jenis enzim dan lain-lain. Pengambilan Energizing Soy Protein Shaklee merupakan kunci bagi mengekalkan kulit yang sentiasa muda dan otot akan memastikan kita sentiasa bertenaga.

πŸ‘‰Hormon Berasaskan Tumbuhan Semulajadi ~ kacang soya merupakan tumbuhan yang kaya dengan isoflovan yang sama seperti fungsi hormon wanita. Ia membantu dalam mengurangkan paras kolestrol dan mencegah osteoporosis dan penyakit jantung.

πŸ‘‰Memulihkan Fungsi Prostat Lelaki ~ Genestein dalam kacang soya telah membuktikan bahawa ia mempunyai keupayaan untuk menghalang pertumbuhan dalam mencegah sel kanser dari merebak. Ia memusnahkan radikal bebas dalam-sel-sel sebelum radikal bebas bermutasi DNA menjadi sel-sel kanser. Ia juga menjaga rahim dan ovari, kitaran haid dan prostat.

πŸ‘‰ Kulit Berseri dan Anjal ~  Meransang regenerasi kulit dan otot, memulihkan kedutan, sebagai anti penuaan, mengembalikan keserian kulit dan kelembutan otot, sekaligus mempercepatkan pemulihan luka dan menghilangkan parut.

πŸ‘‰ Pemberi Tenaga Segera ~  Dapat membekalkan tenaga segera dan meningkatkan sistem imun, memulihkan keletihan, migrain, insomnia dan gejala tekanan seperti kemurungan, kebimbangan, ketakutan dan lain-lain.

πŸ‘‰ Memulihkan Pigmentasi ~ Melambatkan proses uban, rambut gugur, rambut bercabang, pigmentasi dan kedutan.

πŸ‘‰ Memperbaiki Memori ~ Menguatkan ingatan, kecergasan, keupayaan seksual dan sebagainya.

Energizing Protein merupakan protein pertama dikeluarkan iaitu pada tahun 1961 oleh Dr. Shaklee dan dikenali sebagai Instant Protein.Untuk Order Sila Hubungi:
Yuzaine Samilan
0192648121
SID: 865477
ig: @beautifulsyrup
fb: Yuzaine Samilan

Comments

Popular posts from this blog

6 Petua Berkesan Buang Angin Dalam Badan

Buah Pinggang Rosak Selepas 6 Tahun Amalkan Shaklee

7 Sebab Kenapa Lelaki Kepala Botak