4 Mekanisma Penuaan Pada Tahap Sellular

Kitaran hidup manusia bermula sejak dari dalam rahim lagi.  Bermula dari umur satu hari, kita mula melalui proses penuaan tanpa sedar. Umumnya, kita hanya akan tersedar proses penuaan telah berlaku apabila kulit mula berkedut, rambut mula berubah dah tubuh badan mula rasa lemah.
Mari kita lihat bagaimana proses penuaan  berlaku dalam tubuh kita.

Penuaan Sellular

4 Mekanisma Penuaan Pada Tahap Sellular
---------------------------------------------------

① Kerosakan DNA

Setiap hari, setiap saat, setiap sel tubuh diserang oleh hampir sejuta serangan yang akan boleh merosakkan DNA. Serangan ini merosakkan pangkalan data genetik, menghasilkan satu "typo" (kesilapan dari yang asal) yang akan menggangu fungsi sel dan panjang umur.
Ibarat komputer yang diserang virus. Kita memerlukan anti virus untuk mencegah virus dari terus masuk dan menyerang sistem komputer.

Ramuan Vivix® melindungi dan memperbaiki sellular DNA.

②Pengawalan Genetik

Pengawalan genetik menyumbang kepada deteriorasi (kemerosotan) umur pada tahap sellular. Di dalam satu penemuan utama, ujian klinikal terbaru menunjukkan ramuan Vivix® mengaktifkan satu pengawalan genetik utama yang menolong melambatkan penuaan pada tahap selullar.

③Pengeluaran Tenaga Yang Kian Menurun Oleh Sel-sel

Mitochondria (penjana tenaga) didalam sel menghasilkan tenaga yang kita perlukan. Apabila kecekapan mitochondria menurun, fungsi sel turut menurun.

Ramuan Vivix® menggalakkan biogenesis (pembentukkan baru) mitochondria untuk meningkatkan tahap tenaga di dalam sel.

④Penimbunan Protein AGE

Penimbunan berlebihan protein AGE (Adavanced glycation end products)  boleh menyebabkan kerosakan tahap sellular yang akan menggangu kutuhan sel dan panjang umur.

Ramuan Vivix® adalah 10x lebih kuat dari resveratrol (kandungan unik dalam anggur "muscadine") untuk melambatkan pembentukan protein AGE.


Untuk Order Sila Hubungi:

Yuzaine Samilan
0192648121
SID: 865477
ig: @beautifulsyrup
fb: Yuzaine Samilan


Comments

Popular posts from this blog

6 Petua Berkesan Buang Angin Dalam Badan

Buah Pinggang Rosak Selepas 6 Tahun Amalkan Shaklee

7 Sebab Kenapa Lelaki Kepala Botak